زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم؟

زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم؟

زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم؟

باید بدانیم  زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم؟  چون خرید زمین کشاورزی در مازندران مزایاهای زیادی را فراهم می‌کند. 

شروع یک کسب و کار کشاورزی در خاک حاصلخیز مازندران، یک ایده پرسود و پرطرفدار است. شما می‌توانید با خرید زمین کشاورزی در بهترین مناطق استان مازندران، بهترین و پرسودترین محصولات زراعی را پرورش دهید.

این که شما چه محصولی می‌خواهید بکارید، به شما کمک می‌کند که زمین مناسب را برای کشاورزی پیدا کنید.

زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم؟

زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم؟

هدف افراد برای خرید این‌گونه زمین‌ها ممکن است متفاوت باشد، مثلا افرادی برای سرمایه‌گذاری این کار را می‌کنند یا برخی شاید به خاطر امرار و معاش کردن. هر هدفی که داشته باشید خرید و فروش زمین کشاورزی دارای یکسری اصول و نکات است که با دیگر کاربری های ملک متفاوت می‌باشد.

براساس این که چه نوع محصولاتی را در زمین کشاورزی می‌خواهید کشت دهید شرایط آب و هوایی خاصی را باید برگزینید. اگر در مناطق خوش آب و هوا اقدام به خرید زمین کشاورزی کنید بهتر است در این صورت دغدغه استفاده از آن و کمبود آب و … را نخواهید داشت.

امداد ویلا

قبل از هر چیز باید شرایط آب و هوایی منطقه را بسنجید.

دانستن این که زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم و نوع خاک زمین در اولویت اول قرار دارد

چرا که خاک محل جایگیری و همچنین منبع تأمین آب و مواد مغذی برای محصول کشاورزی است و اکسیژن مورد نیاز آن توسط خلل و فرج موجود در خاک به گیاه می رسد.

بنابراین کیفیت خاک می تواند تاثیر به سزایی در تولید سودآورترین محصول داشته باشد پس اولین اقدام برای شناسایی زمین مناسب بررسی نوع خاک آن است. همچنین شما باید از ویژگی ها و محدودیت های خاک زمین کشاورزی مطلع باشید.

‍وضعیت تأمین آب یکی از نکات خرید زمین کشاورزی و باغ‌ها می‌باشد.

حق استفاده از آب‌های جاری برای زمین‌های کشاورزی کاملا قانونی و بلامانع است. به موجب ماده یک قانون آب و نحوه ملی شدن آن: «همه آب‌های جاری رودخانه‌ها و نهرهای طبیعی، دره‌‌ها، جویبارها و هر مسیر طبیعی دیگر اعم از سطحی و زیرزمینی و همچنین سیلاب‌ها، زه‌آب‌ها، دریاچه‌ها، فاضلاب‌ها، برکه‌های طبیعی، آب‌های معدنی و تمام منابع زیرزمینی همگی ثروت ملی به حساب می‌آیند

و هیچ شخصی مالک انحصاری این منابع محسوب نمی‌شود و تمام افراد حق و اجازه استفاده از این آب‌ها را دارند.»

به این‌گونه تعریف که تمامی افراد اجازه مصرف آب در زمین‌های کشاورزی را دارند اصطلاحا «حقابه» می‌گویند. زمین کشاورزی و باغی که که بدون «حقابه» باشد معنی و مفهوم خاصی ندارد.

حقابه ممکن است از طریق سند رسمی یا حکم دادگاه و یا مجوز وزارت نیرو به رسمیت شناخته شده باشد.

زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم؟

زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم؟

اطمینان کافی از وجود مدارک برای اینکه بدانیم زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم

برای گرفتن سند باید اطمینان پیدا نید که مدارک لازم را دارید تا ثابت کنید این زمین برای شما می باشد. این مدارک باید در املاک قولنامه ای و سند مشاعی وجود داشته باشد. مدارک مورد نیاز عبارت اند از :

  • کپی از سند مالکیت ملک
  • قولنامه ای که نشان می دهد شما آن ملک را خریده اید.
  • سند مشاعی متقاضی
  • اگر سند مشاعی به نام متقاضی نباشد باید وکالت نامه رسمی داشته باشید.

تهیه نقشه با مختصات

باید نقشه ملک خود را به همراه مشخصات UTM داشته باشید و آن ها را به یکی از مهندسان نظام مهندسی یا کارشناسان رسمی نقشه کشی دادگستری بدهید و یا از طریق بازدید ملک اقدام به ثبت آن بکنید. بعد از این که این کار ها را انجام دادید باید فایلی که برای شما از سمت سازمان ثبت ارائه می شود را در اختیار متقاضی قرار بدهید.

 

زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم و مدارک لازم را تهیه کنید 

برای سند زدن نیازمند یک سری مدارک می باشید و سعی کنید قبل از اقدام آن ها را تهیه کنید. مدارکی که باید تهیه کنید باید به صورت عکس و یا اسکن باشد و پسوند jpg و یا png داشته باشد و میزان حجم آن ها کم تر از ۱۵۰ کیلو بایت باشد. مدارک لازم عبارت اند از :

  • اصل شناسنامه و کارت ملی فرد متقاضی
  • کپی از سند ملک اولیه
  • اصل و کپی تمامی قولنامه هایی که برای خرید این زمین کشاورزی به نام فرد متقاضی صادر شده است.
  • اصل و سند مالکیت در اسناد مشاعی و کپی از صفحات اول و دوم و سوم و همچنین از صفحه حدود کلک و توضیحات و صفحات انتقالات
  • نقشه ملک با مختصات UTM
  • فرم تکمیل شده گواهی تعیین مختصات ملکی در فایل اکسل
  • فیش بانکی بابت هزینه تقاضا که باید به حساب بانکی سیبا وارد شود.

تکمیل فرم درخواست پذیرش

در چهارمین مرحله از مراحل گرفتن سند زمین کشاورزی باید برای تکمیل فرم درخواست پذیرش اقدام کرده و شماره ورود به سامانه را دریافت کنید.

برای این کار باید به یکی از دفاتر ثبت مراجعه کنید. بعد از این که شماره ورود را دریافت کردید می توانید به بخش تکمیل درخواست بروید و درخواست خود را تکمیل کنید. این کار را می توانید با مراجعه به کافی نت نیز انجام بدهید.

 

ارسال مدارک

زمانی که درخواست خود را تکمیل کرده اید می توانید از درخواست خود پرینت بگیرید و با مدارکی که در گفته شده است به واحد های ثبتی ارسال کنید. این ارسال باید از طریق پست سفارشی صورت بگیرد و کد رهگیری ۲۰ رقمی را از دفاتر پستی دریافت کنید.

ورود مجدد به سامانه

زمانی که شما کد رهگیری را دریافت کردید می توانید وارد سامانه شوید و شماره رهگیری را وارد کنید. در واقع با این کار می توانید ثبت تقاضای خود را کامل کرده و در نهایت شماره پرونده خود را دریافت کنید.

نکات بسیار مهم

برای گرفتن سند باید نکاتی را مورد توجه قرار بدهید که این نکات را برایتان مطرح می کنیم.

  • قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان های ثبتی بدون سند برای زمین های کشاورزی و باغ ها نمی باشد و فقط برای ساختمان هایی می باشد که احداث شده باشند.
  • ساختمان ها و زمین های کشاورزی باید دارای سابقه باشند و برای آن ها پلاک تعیین شود.
  • فقط برای املاکی می توانید سند تهیه کنید که دسترسی به صاحب و یا یکی از اولاد او داشته باشید.

امداد ویلا

1400/12/13

یک پاسخ به “زمین کشاورزی را چگونه انتخاب کنیم؟”

  1. […] که به دنبال تغییر سبک زندگی و یا سرمایه‌ گذاری در خرید ملک هستند، به دنبال خرید زمین برای ساخت و ساز و یا ویلای […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *